Zero waste, een leven zonder afval

Preview

Een jaar geleden besloot Elise Elsacker haar levensstijl te veranderen. Stap voor stap begon ze met het minderen van haar afval. Ooit hoopt ze helemaal geen afval meer te produceren.

 

Plasticless

Ondertussen is Elise een expert in het leven met zo weinig mogelijk afval. Tijdens haar transitie naar een afvalvrij leven, die een jaar duurde, kreeg ze steeds meer vragen.
Daarom richtte ze haar blog Plasticless op.

Op Plasticless houdt Elise haar levensstijl bij, ook om die met anderen te delen. Je vindt er informatie over hoe je je afval kan verminderen, waar je inkopen kan doen en zoveel meer.

 

Absurditeiten

“Je hebt zo van die koekjes die verpakt zijn en dan nog is verpakt zijn en dan nog is in een doos zitten. En die stop je dan in een plastic zak. Zulke absurditeiten kunnen vermeden worden.”ELise

Bekijk hier de reportage ‘Plasticvrij’ en kom meer te weten over deze ecologische levensstijl:

 

Reportage en foto’s: Elise Hermans

One thought on “Zero waste, een leven zonder afval

  1. Elise, mooie reportage over een moedige jongedame. Het roept natuurlijk nog meer vragen op omdat het je aan het denken zet over hoe ikzelf het zou kunnen realiseren. Want inderdaad, ga winkelen en je hebt meteen een volle vuilnisbak en. Het is eigenlijk zelfs tijdrovend, dat ‘uitpakken’, besef ik nu. het is zelfs een ‘taak’ bij ons: alles uitpakken en wegzetten. Weer een stap verder in het gezond leven.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s