De uitdaging: week 2

Week 2 van mijn uitdaging voor de maand augustus is achter de rug! De tweede week was een echte struggle en ik heb het moeilijk gehad! Maar, ik heb doorgezet en voila, ik kan aan week 3 beginnen. Een verslag van de voorbije week:

7dbd1f10b70b4037ee5c5a6c76bda035
Mindset.

FOOD

Hoe is het gegaan qua eten? Goed! Maar toch niet helemaal… Ik heb de voorbije weken afgesproken met vriendinnen en ik moet eerlijk toegeven dat ik gezondigd heb… Tijdens een sleepover heb ik samen met een vriendin chocoladecake gemaakt. Het is zo’n toffe activiteit en ja… Ik heb de taart wel een gezondere twist gegeven: geen boter en melk. Het werd olijfolie en soyamelk, maar er zat toch nog suiker (al was het een kleinere portie) en bloem in.

Verder heb ik me wel goed aan mijn dieet gehouden en heb ik gezond gegeten. Zoals ik op deze blog al zei, vind ik het beter om de eerste 4 weken niet te zondigen… Ik heb mijn eigen ‘regel’ verbroken. Daar heb ik ook nadelen van ondervonden, zo had ik de rest van de week weer meer zin in zoet, terwijl dat daarvoor al verminderd was. Jammer!

Maar, ik heb wel zitten nadenken. Ik heb me deze voorbije weken verdiept in de zoektocht naar een gezonde levensstijl en ik heb veel geleerd. Het veranderen van je levensstijl gaat niet van de ene op de andere dag. Zo kan het ook niet dat je in 1-2-3 geen zin meer hebt in ongezond eten. Daarom heb ik à la Rens Kroes en à la Kayla Itsines beslist om 1 ‘cheatmeal’ per week in te lassen. Dus, 1x per week mag ik 1 iets ongezond eten. Dus geen hele dag zot doen en ongezond eten, maar voor één ongezonde maaltijd of  tussendoortje kiezen, gewoon omdat je daar zin in hebt!

Ondanks het feit dat ik vals gespeeld heb, ben ik wel nog steeds trots op. Het heeft ook geen zin om mezelf te straffen voor die ene ‘fout’. Het is nu zo. Ik ga vol enthousiasme weer verder met het gezonde leven!

 

WAT SCHAFTE DE POT?

Ik heb deze week onder andere heerlijke spring rolls gegeten. Ik post het recept binnenkort online (het is zo lekker dat ik het wel moet delen). En dan heb ik bananenbrood cupcakes gemaakt voor het ontbijt, samen met soyayoghurt en blauwe besjes. Ik at ook een lekker currygerecht en heerlijke noedelsoep. Een van mijn tussendoortjes bestond uit mozarella met basilicum en kerstomaatjes.

 

SPORT

Naast het gezonde eten heb ik uiteraard ook gesport! Ik ben de voorbije week 3x gaan joggen en ik heb ook enkele workouts van Kayla Itsines geprobeerd. Vandaag ben ik officieel gestart met haar Bikini Body Guide programma (BBG). Het was een intense workout, maar daarover meer in volgende blogpost over week 3!

Vroeger heb ik regelmatig geprobeerd om van het joggen een vaste routine te maken, maar dat is me nooit gelukt. Doordat ik nu samen met een vriendin ga lopen, is er meer druk om het ook echt te doen. Ik raad jullie echt aan om iemand te zoeken waarmee je wekelijks gaat sporten. Ik ga nu al 2 weken lopen met die vriendin en ik geniet er ondertussen ook echt van. Het is fantastisch om onze evolutie te zien en het is zo motiverend!

Na 2 weken voel ik al een groot verschil op lichamelijk vlak, maar ook mentaal. Ik voel me veel beter en de energie vloeit door mijn lijf. Ik weet nu al dat ik het sporten zou missen, mocht ik het minder gaan doen.
Ik zou iedereen willen zeggen: begin gewoon. Dan heb je de grootste stap al gezet!

if-you-change-nothing

Deze week volgt er nog een recept voor de spring rolls én voor gezonde ijsjes, met deze zomerse temperaturen!

En maandag post ik het verslag van mijn derde week!

 

One thought on “De uitdaging: week 2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s