De uitdaging: week 3

De derde week van mijn zoektocht naar een gezondere manier van leven. Een verslag van hoe het deze week ging.

Motivation

Hooray! Week 3! Ik geef het toe, ik ben best trots op mezelf! Al 3 weken leef ik op een gezondere manier, gewoon omdat ik daar zelf over besliste. Ik las deze week een zalig boek, ‘You are a Badass‘ van Jen Sincero. Ik raad het iedereen aan. Zoals de schrijfster zegt: “If you’re serious about changing your life, you’ll find a way. If you’re not, you’ll find an excuse.”

Je moet de beslissing nemen om je leven te veranderen. Iedereen heeft dromen, maar zolang je niet beslist om ze te realiseren, verandert er niets. Een gezond leven en een fit lichaam met veel energie, dat is één van mijn vele doelen. Aan het begin van deze maand besliste ik om daar werk van te maken en kijk, hier ben ik dan, 3 weken verder.

 

Food

Ik heb deze week weer heerlijk gegeten, maar, ik heb wel 2x gezondigd, in plaats van 1x. Jammer, maar ik geef toe dat ik niet aan de verleiding kon weerstaan. Mijn grootvader was jarig en er was taart… Je raad het al! Ik had op voorhand nochtans besloten om geen taart te eten, maar toen iedereen rondom mij aan het smullen was, kon ik toch niet weerstaan.

Ik heb een tweede keer gezondigd toen ik weg ging met vrienden. Ik ben naar de frituur geweest. Ik moet zeggen, het heeft enorm gesmaakt. Ook deze keer had ik spijt achteraf, al was het niet zoals met de taart. Ik had besloten om toe te geven aan mijn zin in frietjes en ik heb er dan ook van genoten. Maar, mijn lichaam was het blijkbaar niet eens met mij! Na het eten kreeg ik enorm veel last van mijn maag. Een teken dat mijn lichaam aan het wennen is aan mijn nieuwe levensstijl. Het reageert gevoeliger op ongezond eten.

Al bij al, ben ik toch enorm tevreden! Af en toe eens zondigen kan geen kwaad en zoals ik hieronder nog ga toelichten: ik heb veel gesport. Maar, eerst een klein overzicht van wat ik deze week zoal gegeten heb:

 

Sport

Deze week ben ik begonnen met BBG. Dat zijn workouts van Kayla Itsines. Ik had haar al vermeld in de vorige blogpost en deze week ben ik officieel begonnen. Ik moet toegeven: het is een enorme uitdaging. In het kort: Kayla haar programma is gebaseerd op 3 intense trainingen per week, die in totaal maar een halfuur duren. Naast die 3 workouts, is het de bedoeling dat je nog 3 dagen rustigere workouts doet, zoals joggen.

Vergis je niet. Ondanks het feit dat je maar een halfuur bezig bent, is het afzien. Dat wil zeggen: zweten en spierpijn. Kayla moedigt aan om elke 4 weken een foto te nemen, om het resultaat te zien. Als je kijkt op haar Instagrampagina, dan kan je zien dat het resultaat veelbelovend is!

Ik heb voor haar programma gekozen, omdat het maar een halfuur per dag in beslag neemt. Ik hoop dat ik de workouts daardoor ook ga kunnen volhouden als mijn vakantie voorbij is. Het BBG-programma is zeker en vast een uitdaging, maar ik hoop dat mijn moeite loont!

Naast de 3 intense workouts per week, is het dus ook de bedoeling dat je – afwisselend – nog 3 dagen aan sport doet. Zoals je wel weet, heb ik gekozen om te joggen. Doordat ik een vriendin gevonden heb om samen mee te lopen, is het ondertussen echt een leuke activiteit geworden. We gaan gestaag vooruit en ik merk nu al aan sommige zaken dat mijn conditie aan het beteren is.

Dus zoals je ziet, heb ik een vrij sportief programma!

 

Life

Week 4 van mijn uitdaging wordt een erg drukke week. Ik heb een volle planning met stressvolle dagen, die enorm belangrijk – en bepalend – zijn voor mijn toekomst. Ik ga het deze week te druk hebben om veel op mijn blog te posten, maar volgende week maandag ben ik er weer met een verslag van mijn week!

Hopelijk gaat deze week goed – duimen! – en kan ik ondanks mijn drukke planning, mijn nieuwe gewoontes volhouden.

 

 

 

 

 

One thought on “De uitdaging: week 3

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s