EF blogger competition – 2017

Ik heb veel passies, maar mijn grootste passie is toch wel reizen. Als ik al even niet meer op reis ben geweest overvalt me echt een gevoel van wanderlust en dan voel ik in heel mijn lichaam dat ik wil vertrekken. Het voelt aan als heimwee naar het onbekende. En daarom neem ik deel aan de blogger competition van EF.

 

Reizen en talen leren: de perfecte combinatie

EF, Education First, is een organisatie waarmee je op educatieve reizen kan vertrekken. Ze combineren taalonderwijs en academische studies met culturele uitwisseling.  Een perfecte combinatie dus. EF bestaat ondertussen vijftig jaar en je kan met hen vertrekken naar zo’n 41 locaties wereldwijd. Je kan kiezen uit zeven verschillende talen, uit verschillende formules van cursussen en reiscombinaties. Ongelofelijk veel opties dus.

De hoofdprijs van de EF blogger competition is een taalreis naar een Europese bestemming naar keuze. Dus ik dacht: waarom zou ik niet meedoen? Ik heb de organisatie al een tijdje terug ontdekt en ik vind hun programma erg mooi. Ja, dit is een beetje commercieel, maar ik zou het iedereen aanraden om zo’n taalreis te maken. Vanaf het moment dat ik EF ontdekte, staat een educatieve reis bij hen op mijn TO-DO lijst, dus waarom zou ik er dan niet over vertellen? En zo leren jullie mij ook weer beter kennen.

IMG_6671
(c) Elise Hermans

 

China, Beijing

Ik ben al in China geweest en ik ben verliefd geworden op dat grote land. Vanaf de moment dat ik terug thuis was na mijn verblijf in China, wou ik weer vertrekken. Ondertussen is dat al vijf jaar geleden.

Als kind wou ik 20 talen leren, na het lezen van Het ei van Oom Trotter en De kracht van Ajajatsoe van Marc de Bel. Toen ik wat ouder werd besefte ik dat dat onhaalbaar was, dus heb ik mijn lijstje ingekort. Ik hoop in mijn leven vloeiend Chinees, Russisch, Engels, Frans en Spaans te leren spreken. Chinees stond op mijn nummer één.

Ondertussen heb ik een kleine basis van het Chinees (die ik een beetje verwaarloosd heb), maar ik zou de taal graag vloeiend leren spreken. En door de combinatie van taallessen op een fantastische locatie, biedt EF mij die mogelijkheid. Daarom kies ik voor de taalreis in Beijing, de hoofdstad van Zhongguo (China). Naast een mooie slaapplaats in de grootstad biedt EF taallessen aan, interactie met locals – which I love – én fantastische excursies.

Peking
(c) EF

 

Spaans in Costa Rica

Zoals hierboven vermeld staat ook het Spaans op mijn lijstje van te leren talen. Ik heb al een B1 à B2 niveau, maar ook deze taal zou ik vloeiend onder de knie willen krijgen. En ook al hou ik van ons Europa, Costa Rica is het land dat me dan het meeste aanspreekt, met die prachtige natuur. EF biedt lessen Spaans aan op een exotische locatie mét zwembad, in het dorpje Playa Tamarindo. Bij een gastgezin haal je het maximum uit de culturele ervaring en leer je de authentieke taal. Regenwoud, stranden en Spaans. Een droomreis, toch?

Costa Rica
(c) EF

 

 

 

One thought on “EF blogger competition – 2017

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s