Dam Sum @ Brussel

Dam Sum is – zoals de naam het al doet vermoeden – een dimsumrestaurant net buiten het centrum van Brussel. Voor newbies en liefhebbers van de Aziatische keuken is het een aanrader. De kenners die ervaring hebben met de echt authentieke keuken zullen merken dat het Dam Sum toch niet zo authentiek is als ze doen hopen.

Wat, waar?

Dam Sum is gelegen aan het drievuldigheidsplein in Elsene, net buiten het centrum van Brussel. Het restaurant dat ondertussen twee jaar bestaat promoot vooral de vers gemaakte dim sum die niet zo gemakkelijk te vinden zijn in België, al zeker niet op authentieke wijze. Naast de dim sum kan je in het restaurant ook terecht voor noedelsoep en rijst- en noedelgerechten. Het menu is gemakkelijk te vinden op hun website.

DamSum1
(c) Instagram Dam Sum

Sfeer

Dam Sum is een fijn, modern ingericht restaurant met een rustige ligging. Wat een groot pluspunt is, is dat de dim sum gemaakt worden in het restaurant. Een light versie van live cooking dus. Het klaarmaken zelf gebeurt wel in de keuken, maar het is leuk om te zien hoe de dim sum gevuld en gevouwen worden. De bediening is erg vriendelijk en ook heel snel.

 

Reservatie

Reserveren is niet mogelijk en dat is een nadeel door de populariteit van het restaurant. Het is best dat je bij het openen al gaat, of de kans bestaat dat het volzet is. Maar, ze zijn flexibel. Als je langs gaat kan je je telefoonnummer opgeven en dan bellen ze je als er een plaatsje vrij is. Zo kan je nog even het Brussel in de buurt verkennen voor je gaat eten.

 

Authentiek Aziatisch?

De belangrijkste vraag voor mij is of het eten lijkt op de authentieke Aziatische keuken. Dam Sum heeft veel gelijkenissen met de authentieke keuken maar kan er toch niet aan tippen. Ik heb de Xiao Long Bao gegeten (een aanrader volgens de kaart) en die waren niet slecht, maar niet te vergelijken met de echte Chinese dim sum. De bun is wel een aanrader en komt dichter in de buurt bij de originele, die raad ik zeker aan.

De noedelsoep (ik naam de beef) was lekker, maar miste toch de authentieke smaak waar ik altijd naar op zoek ga.

DamSum2
(c) Instagram Dam Sum

 

To go, or not to go?

Dam Sum is een goed restaurant dat ik zeker zou aanraden. Eigenlijk stelt het restaurant enkel teleur voor de echte Asian Food Lover die op reis al kennis gemaakt heeft met de authentieke Aziatische keuken. Voor mensen die nog niet veel ervaring hebben met het Aziatisch eten of enkel de afhaalchinees van het dorp gewoon zijn is Dam Sum een ideale kennismaking met authentieker Aziatisch eten.

 

In het kort:

+ Locatie
+ Bun (gerecht)
+ Dim Sum worden in het restaurant gemaakt
+ Snelle bediening
+ Budgetvriendelijk (ongeveer 20 euro)

– Kenners zullen hier niet de echte authentieke Aziatische keuken vinden
– Je kan niet reserveren

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s