Madam bakster: gezond genieten

Voor alle mensen met een gluten- en lactose-intolerantie, er is een plek waar we heerlijk kunnen genieten van gebak: Madam Bakster. Maar ook voor de mensen zonder intoleranties is The Guiltfree Bakery een aanrader, want zoals de naam het al zegt, het is gezond genieten. Zonder al die suikers, lege calorieën en chemische rommel.

madam_bakster_koffiehuis_8
Bron: http://www.madambakster.be

Met Madam Bakster wil ik er voor zorgen dat iedereen weer kan genieten van desserts door de lege calorieën en allergenen die bij traditionele patisserie onvermijdelijk zijn, te vervangen door natuurlijke grondstoffen. Omdat een dieet geen straf hoort te zijn, maar een levensstijl!

– Madam Bakster

Wie?

Madam Bakster is een jonge dame die zelf door het moeilijke proces van het diëten gegaan is. Ze is een heleboel kilo’s verloren en was het beu dat ze zoveel lekkers niet kon eten. Daarom besloot ze om op zoek te gaan naar een gezondere variant van taarten, cake en chocolade en daar is ze met glans in geslaagd.

Madam Bakster begon als een kleine online onderneming waar je het gezonde gebak online kon bestellen, maar ondertussen is het veel meer dan dat. Je kan nog steeds online bestellingen plaatsen, maar ondertussen kan je ook van de gezonde taarten proeven in verschillende koffiehuizen in Vlaanderen. Maar de plaats waar je echt moet zijn is bij Madam Bakster zelf, die nu staat te stralen in haar koffiehuisje in Gent.

laura_verhaal
Bron: http://www.madambakster.be

Wat?

Zoals ik hierboven al duidelijk maakte kan je bij madam Bakster dus gebak kopen en eten zonder alle lege caloriën die daar meestal mee gepaard gaan er bij te nemen. Daar komt ook nog bij dat alles plantaardig en suikervrij is en dat het grotendeel van haar baksels gluten- en lactosevrij zijn. Hemels voor mensen met intoleranties dus. Zelf ben ik alvast een grote fan en ik ben er al een paar keer langs geweest.

Mijn favorieten:

  • Filip, een heerlijke muffin met chocolade, banaan en cashewnoten.
  • Raymond, een zalige chocoladetaart met daarin frisse frambozen.
  • Elodie, een fantastische appelcrumble.

Ondertussen bracht Madam Bakster ook een bakboek uit en dat staat zeker op mijn verlanglijstje!

Waar?

Het koffiehuis van Madam Bakster vind je in Gent,  in de Brabantdam, nummer 142. Een supergezellig plekje waar het heerlijk vertoeven is, maar wees gewaarschuwd, het zit er bijna altijd vol, dus misschien vind je geen plaatsje meer. Maar, je kan wel altijd een stuk taart meenemen om het in het zonnetje in het Gentse te verorberen. Zeker langsgaan dus!

Op de website kan je zien op welke andere adressen je nog van de baksels van onze Madam kan proeven en je kan ook altijd online bestellen. Er zijn ook afhaalpunten buiten de stad Gent, voor als dat iets te ver van je deur zou zijn.

madam_bakster_koffiehuis_1
Bron: http://www.madambakster.be

Ik ben alvast een fan, zeker nu ik met mijn intoleranties amper iets zoet kan eten buitenshuis. Ik ben een vaste klant!

PS: Ook de koffie is met plantaardige melk.

Note: Sorry als dit bericht commercieel lijkt, maar deze post is 100% onafhankelijk geschreven. Het is gewoon een hele positieve recensie over een project waar ik zelf heel enthousiast over ben, zeker nu ik zelf door het leven ga met intoleranties.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s