Authentiek Japans in Ramen @ Gent

Ramen Noedelbar is een klein eetbar waar je elke weekdag ‘s middags terecht kan voor een heerlijke, authentieke Japanse lunch in het centrum van Gent. Een aanrader voor de liefhebbers van de Aziatische keuken, zeker als je op zoek bent naar authenticiteit.

Wat, Waar?

De Ramen Noedelbar is een kleine eetgelegenheid in het centrum van Gent, vlakbij het Gravensteen. De noedelbar is enkel open in de week van 12u tot 14u30. Wees gewaarschuwd: er is maar plaats voor ongeveer 10 man en de bar is erg populair.

Het kleine restaurantje is opgericht door Tom die ook werkt bij EetavontuurHij heeft vele (culinaire) reizen achter de rug naar Azië en geeft ook kookworkshops een schreef enkele kookboeken. Het menu verandert regelmatig en je kan altijd kiezen uit verschillende Ramen noedelsoepen en enkele bijgerechten.

 

Sfeer

De kleine noedelbar is erg gezellig en heel sfeervol. De bar zijn charme is de kleine ruimte, die bijdraagt aan het authentieke gevoel van de Japanse keuken. Je zit te eten rond de kleine open keuken en kan zien hoe alles bereid wordt.

 

Reservatie

Reserveren is jammer genoeg niet mogelijk. Ik vind het logisch dat reserveren niet kan bij deze kleine, gezellige lunchbar, maar soms heb je dan geen plaats.

Authenticiteit?

Hierover kan ik kort zijn: de Ramen noedelbar is zeer authentiek. De gerechten liggen erg dicht bij de echte Aziatische (Japanse) keuken. Voor mij is het – op dit moment, met de restaurants die ik al bezocht – de beste Ramen die ik al at, op die in Azië na.

 

To go or not to go?

Simpel: gaan.

 

In het kort:

+ Authentieke Aziatische keuken
+ Gezellig lunchbar
+ Vlotte bediening
+ Verse ingrediënten (zoveel mogelijk biologisch en lokaal)
+ Mogelijkheid tot glutenvrije Ramen (op voorhand aangeven)
+ Afwisseling van gerechten (je kan zo telkens iets nieuws proberen)

– Weinig plaats
– Enkel open in de week en niet ‘s avonds (maakt het moeilijker om te gaan)

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s