Een zomer voor mezelf (personal)

In mijn laatste blogpost deelde ik een persoonlijk verhaal, over dat ik op dit moment niet zo goed weet wat ik wil. En daarom heb ik besloten om deze zomer aan mezelf op te dragen. 

Verloren lopen en antwoorden vinden

Zoals ik in mijn vorige blogpost vertelde, weet ik op dit moment in mijn leven even niet meer wat ik wil. Dat is erg verwarrend en frustrerend, zeker voor iemand die altijd perfect wist wat ze wou, maar het is ook oké. Het mag. Ik moet aanvaarden dat ik het even niet weet en mezelf de tijd gunnen om tot een antwoord te komen.

En daarom geef ik mezelf de zomer cadeau.

Wolken

Twee maanden cadeau

Ik wil in de zomermaanden de tijd nemen om stil te staan bij mezelf, mijn hoofd én mijn lichaam. Dat wil niet zeggen dat ik twee maanden niets ga doen. Ik ga twee weken op roadtrip doorheen Ijsland met mijn lief (maar als dat geen tijd voor lichaam en geest is, weet ik het ook niet). En natuurlijk moet ik ook geld verdienen, dus ga ik ook heel de maand augustus werken.

Tijd

Ik wil mezelf vooral de tijd geven om uit te zoeken wat ik wil. Daarom heb ik besloten om mezelf de komende maanden niet onder druk te zetten om al te beslissen over volgend jaar. Ik denk dat het echt belangrijk is om mezelf de tijd te gunnen om het even niet te weten. En zo kan ik langzaam verschillende dingen onderzoeken: dromen, carrièremogelijkheden en mezelf.

Stilstaan

Ik wil ook graag stilstaan bij mijn hoofd en lichaam. Daarom wil ik starten met yoga en meditatie. Yoga, om meer in contact te komen met mijn lichaam, omdat ik soms te veel leef met mijn hoofd in plaats van mijn lijf. En meditatie omdat ik mijn hoofd wil leren leegmaken en omdat ik denk dat ik er veel uit kan leren.

Een paar jaar terug las ik Eat, Pray, Love van Liz Gilbert en dat boek is me bijgebleven. Ik weet dat het een enorm gekend verhaal is, maar het raakt(e) mij. En ik las het net opnieuw en dat heeft me mee doen beslissen om te starten met meditatie. Het klinkt misschien zweverig, maar meditatie hoeft niet per se spiritueel te zijn. Het gaat vooral over jezelf en over rust nemen. Ik denk dat veel mensen deugd zouden hebben van meditatie, in onze gejaagde maatschappij. Ik weet niet of het iets voor mij is, maar ik wil het graag proberen.

Lichaam

Naast de yoga, wil ik graag ook gewoon goed zorg dragen voor mijn lichaam. Dit jaar ontdekte ik enkele intoleranties en dat heeft een grote impact op mijn lijf. Ik neem nu enkele supplementen omdat mijn lichaam moet herstellen van de schade die ik onbewust creëerde door verkeerd te eten.

Maar, een medeblogster inspireerde mij met haar Project Self Love (dankjewel Emilie), zeker omdat het ook zo dicht aanleunt bij mijn eigen project. Dus ik wil terug meer focussen op wat goed en gezond is voor mijn lichaam. Ik beweeg nog altijd veel, ik jog nog altijd met mijn loopbuddy en ik paaldans wekelijks, maar mijn gezonde eetgewoontes zijn vervaagd. Dat komt voor een deel door de aanpassing van mijn dieet door mijn intoleranties.

Food

Doordat er een groot deel wegviel van de voedingsproducten die ik mag eten, vond ik het moeilijker om andere dingen te laten. Ik mocht al zoveel niet eten, waarom mezelf verder beperken? Ook was het gewoon niet eenvoudig om mijn eetstijl zo aan te passen en ik moest op zoveel dingen letten, dat ik minder lette op het gezonde aspect.

Daarom ga ik vanaf nu langzaam terug gezonder beginnen te eten, omdat ik zorg wil dragen voor mijn lichaam. De Romeinen hebben nu eenmaal gelijk: “Een gezonde geest in een gezond lichaam.”

Een zomer voor mezelf

Het wordt een bijzondere zomer voor mij. Ik wil deze zomer een beetje extra aandacht aan mezelf schenken, omdat ik denk dat ik het verdien. Tijd voor mijn lichaam én geest.

 

Bedankt aan iedereen voor de lieve reacties op mijn blogpost over verloren lopen. Het is fijn om te weten dat het mensen opluchtte om te zien dat ze niet alleen zijn in deze belevenis en dat er mensen iets hadden aan wat ik deelde. Ook was het voor mezelf heel fijn om zoveel liefde en steun te ontvangen.

2 thoughts on “Een zomer voor mezelf (personal)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s