Show me something natural

De schoonheidsidealen blijven ons overvallen. Niet alleen meer in reclame en op televisie, maar ook op sociale media. Gelukkig zie ik ook steeds meer protest. Maar hier een kleine reminder.

Show me sth natural05062017
(c) Elise Hermans

Charlie Magazine en FilleFolle zijn onder andere twee magazines die strijden voor meer eerlijkheid, openheid en aanvaarding over de lichamen. En ook steeds meer bloggers en social influencers tonen openlijk dat je met belichting en verschillende invalshoeken helemaal andere beelden creëert. Gelukkig, want niemand is perfect – maar veel mensen gaan wel geloven dat het zo moet zijn. Dat is ook niet moeilijk, want op sociale media heerst er zoveel ogenschijnlijke perfectie. De mooie beelden volgen elkaar gewoon op. Er is nood aan meer eerlijkheid.

Het perfecte schoonheidsideaal bestaat gewoon niet. Geen lichaam is hetzelfde. Het is belangrijk om goed te zorgen voor je lichaam, omdat je wil dat het zo lang en zo goed mogelijk meegaat. Maar verder is het perfect zoals het is. Elk lichaam is anders en elk lichaam is mooi.

En ja, ook ik scheer mijn benen en oksels zeker niet elke dag en ook ik heb cellulitis en een paar stretchmarks, zoals de meeste mensen. Ik zie er allesbehalve perfect uit als ik opsta; denk aan kleine oogjes en haar dat alle kanten opstaat. En in het weekend blijf ik af en toe eens een dag thuis, in pyjama, in mijn luie zetel en beslis ik om gewoon lekker eens met vettig haar rond te lopen. (Doet je haar ook eens goed en ik vind het fijn om af en toe eens lui te zijn en me van niets of niemand iets aan te trekken).

Ik draag meestal geen make-up (meestal uit luiheid) en dat is oké. Ik hou van die natuurlijke look en ik vind dat zelf ook het mooist bij mensen (mijn mening), al is het altijd leuk om jezelf eens helemaal op te maken. Maar daar gaat het net om: doe wat jij wil, doe waar jij je goed bij voelt. Probeer vooral niet te doen wat mensen van je verwachten. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s