TIPS roadtrip USA (West-Coast)

In de zomer van 2016 trok ik drie weken door de USA. Een roadtrip door 7 verschillende staten, aan de West-Coast. Ik schreef al enkele blogposts over de roadtrip, maar hier enkele praktische tips.

15. San Francisco (18)

 

De roadtrip plannen

Als je besluit om op roadtrip te vertrekken, maak dan een lijst van de dingen die je zeker en vast wil zien. Duid deze dan aan op een kaart en zoek zo uit wat de beste en meest voordelige route is.

Zoek daarna uit wat je eventueel nog wil doen in die buurt, zodat je kan beslissen hoeveel dagen je op die locatie wil blijven.

Bij de zoektocht naar een hotel/hostel, is het belangrijk dat je niet te veel terug moet rijden. Het is beter dat de plaats waar je overnacht verder op de route ligt (richting de volgende bestemming), dan dat je een stuk terug moet rijden – want dat maakt de tocht veel zwaarder. Wij checkten vaak pas ‘s avonds in, nadat we al een hele dat op een locatie geweest waren.

Het belangrijkste aan het boeken van een hotel/hostel is dat je zo min mogelijk extra kilometers moet doen. De roadtrip moet leuk blijven en mag niet te vermoeiend worden. En ik verzeker je dat je na een hele dag hiken geen zin hebt in extra kilometers.

On the road (1)
On the road

 

De Nationale Parken bezoeken

Als je meerdere Nationale Parken wilt bezoeken – wat ik zeker aanraad – dan kan je best een Annual Pass kopen. Die pas kost 80 dollar en het is een toegangsticket tot alle Nationale Parken van Amerika – prijs per voertuig. Als je zeker wil zijn of je er voordeel mee doet, dan kan je de kostprijs per ticket per park opzoeken en dan gewoon de rekensom maken. Maar als je een roadtrip door verschillende staten en parken maakt, zoals ik deed, dan moet je niet twijfelen.

IMG_6671
In elk park krijg je bij de ingang een kaart van het park
MAPS

Op voorhand moet je je geen zorgen maken over een kaart van de nationale parken. Bij de ingang van elk nationaal park krijg je altijd een kaart van het hele park, met een overzicht van de wandelroutes en uitzichtpunten.

 

 

Reisgids

NG PARKIk weet dat de Lonely Planet reisgidsen erkend worden als de beste reisgidsen ter wereld, maar voor mij werken ze minder goed. Hetzelfde met The Rough Guide. Hun reisgidsen zijn grondig en erg goed, maar zijn niet zo visueel (weinig afbeeldingen). Ik verkies – momenteel – de boeken van National Geographic.

Ook voor deze reis schaften we ons een gids aan van hen, namelijk The Guide to the National Parks of the United States. Het boek bevat veel mooie afbeeldingen, maar geeft ook een duidelijk overzicht van wat je allemaal kan doen in de parken. Het geeft de wandelroutes weer, met interessante info en geeft toffe tips over het park. Persoonlijk vind ik het boek echt een aanrader.

 

AUTO

Wij boekten een auto bij Sunnycars, maar ik denk dat het vooral belangrijk is dat je de reviews van een huurbedrijf nakijkt. Een auto lijkt me de beste optie om door de states te reizen. Als je een roadtrip van meer dan een maand maakt, is het misschien interessant om te kijken naar het kopen van een auto (om die op het eind van je reis weer te verkopen).

En liften? Naar mijn gevoel is liften mogelijk in Amerika, toch zeker in het toeristische seizoen. Maar, ik heb hier zelf nog geen ervaring mee, dus ik kan hier weinig advies over geven.

 

FOOD

Probeer regelmatig langs de supermarkt te gaan, zodat je geld kan besparen op ontbijt en lunch. Ontbijt is vaak niet inbegrepen bij een overnachting in Amerika, in tegenstelling tot Europa. Ook kon ik in de supermarkt voor gezondere dingen kiezen, want in de restaurants (en hotels) was het vaak minder gezond eten. Ik miste zo vaak groenten bij het eten.

‘s Avonds ging ik op restaurant. Er is genoeg keuze en je kan je budget zo laag houden als je wil. Ook is het tof om zo de Amerikaanse keuken te ontdekken.

Voorzie zeker een koelbox voor in je auto. Een elektrische koelbox is ideaal, maar wij hadden een gewone zak met ijselementen. Elke avond stopten we de ijselementen in de diepvriezer van het ho(s)tel en het eten in de frigo. Dat kost wel elke keer tijd en er is niet overal een vriezer aanwezig. Dus een elektrische koelbox is wel echt de aanrader!

 

Drinken

Ik raad je echt aan om zo’n camelbak te kopen voor in je rugzak. Ik had een kleine trekrugzak mee (die gebruikte ik echt élke dag) waar een kleine waterzak in paste. Doordat ik in de zomermaanden in Amerika was, was het daar erg warm. Het is heel belangrijk dat je veel drinkt, maar ik vind flessen zo onhandig. Zo’n zak maakt het gemakkelijker om water te dragen én het is ook nog is beter voor je rug, door de ideale plaatsing. En de meeste professionele trekrugzakken zijn op zo’n camelbak voorzien.

Maar, er komt sowieso nog een blogpost over mijn travel gear voor een roadtrip in de Verenigde Staten.

Als je vragen hebt, mag je altijd contact met me opnemen. Ik beantwoord ze met plezier!

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s