Voorbereiding: twee weken IJsland

Eindelijk is het daar: morgen vertrek ik weer op reis. Ik was de dagen al een tijdje aan het aftellen. Ik vertrek, samen met mijn vriend, voor twee naar IJsland. We huren een auto en rijden het eiland rond. Maar omdat we gaan kamperen, was er wel wat voorbereiding nodig. What to pack for a two week roadtrip?

IJSLAND
Ik werkte een tijdje met The Rough Guide uit de bibliotheek, maar we besloten toch om voor een meer up-to-date versie te kiezen met de meest recente Lonely Planet.

 

The Ring Road

Wat houdt onze reis in? We komen toe in Keflavik luchthaven, vlakbij Reykjavik. We halen onze auto op in de luchthaven zelf en dat is het begin van onze roadtrip. Dan doen we op twee weken heel de Ring Road in IJsland. Een reisverslag met foto’s en tips volgt sowieso na de reis.

What to pack?

In voorbereiding van deze reis ben ik een paar keer naar de winkel gegaan en heb ik ook best veel tijd achter mijn laptop besteed, om wat research te doen over de reis. Eenmaal daar heb ik weinig WiFi, dus wil ik ongeveer weten wat de must-sees zijn. Dus de laatste dagen voor vertrek waren best druk!

19859046_1611507232193223_1099184543_o

Ik voeg na mijn reis sowieso een downloadbare lijst toe aan deze post, omdat ik na de reis misschien nog van mening verander over wat er nodig is op zo’n reis. Maar dit is momenteel wat ik meeneem:

KLEDIJ:

 • Twee fleecetruien
 • Twee loopbroeken
 • Een broek van Fjällräven specifiek voor hikes (een tip: kijk zeker tijdens de solden, want deze broeken zijn best duur anders)
 • 10 T-shirts, waarvan 2 met lange mouwen
 • 3 paar wandelsokken
 • 7 paar gewone lange sokken
 • Thermisch ondergoed (1 T-shirt en 1 broek)
 • Regenjas/windjack = een must in IJsland

Ik ben 14 dagen weg, maar ik ga af en toe wat dingen wassen.

SCHOENEN:

 • Bergschoenen, dat zijn de schoenen die ik het grootste deel van de tijd ga dragen. Mijn schoenen zijn van Lowa, maar in een winkel met kampeergerief geven ze altijd goed, persoonlijk advies.
 • Sneakers (1 paar), vooral voor ‘s avonds op de campings.
 • Slippers, vooral als we ons douchen etc.

 

CAMERA & CO:

 • Mijn camera, een Nikon D3200 (ik ben van plan om in de toekomst een andere te kopen, maar dit is wat ik momenteel heb)
 • Twee batterijen en twee geheugenkaartjes (32GB en 16GB)
 • Ik kocht speciaal voor deze reis een statief, omdat ik toch wel mooie beelden wil maken. Het is een T-005KC met een C-10S ball-head van Sirui.
 • Actiecamera, een goedkopere versie à la GO PRO (ooit koop ik een echt).
 • Waterschoenen, sommige tochten gaan door water en dan is het handig om deze op zak te hebben. Ze nemen amper plaats in en wegen niet veel.

KAMPEERGERIEF:

 • Tent (tweepersoonstent met een voorstuk voor ons materiaal)
 • Een kleine trekrugzak, voor de dagtrektochten die we gaan maken.
 • Slaapzak
 • Slaapmatje
 • Lamp voor in de tent, ‘s nachts.
 • Camelbak – mijn favoriete manier om water te dragen. Het is praktischer om mee te nemen en is heel ergonomsich.
 • Kookpotten, specifiek voor het kamperen, zodat ze niet te veel plaats innemen.
 • Gamel met zakmes en vork.

 

EXTRA:

 • Twee paar microvezelhanddoeken (neemt niet veel plaats in en droogt erg snel)
 • Zonnecrème – de zon schijnt niet veel in IJsland, maar ze kan wel fel zijn, dus met mijn bleke huid neem ik dat voor de zekerheid wel mee.
 • Biologisch afbreekbare shampoo.
 • Een kleine EHBO-kit met enkele basis medicijnen en plakkers.
 • Zwemkledij – een bezoekje aan de Blue Lagoon en enkele thermische baden staat zeker op de planning.
 • Toiletzak.
 • Reisgids over IJsland – wij kozen voor Lonely Planet.

19829949_1611506988859914_728732116_o

We nemen twee grote koffers mee en dan onze handbagage. Dat is best veel, maar je neemt kledij mee voor koud weer, dus dat neemt best veel plaats in. Daarnaast mag je al een grote koffer voorzien voor al het kampeergerief. Een tent, slaapmatjes en slaapzakken nemen best veel plaats in en dan heb je nog niets van kleren mee.

Foto’s, een blogpost over de reis én een video volgen over twee weken!
Ik probeer te updaten als ik daar ben, maar we hebben niet altijd WiFi omdat we kozen om te kamperen. Check zeker mijn Facebookpagina en mijn Instagramaccount, want daar zullen er sneller updates verschijnen.

Liefs,

Elise

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s